Zemědělští i potravinářští zaměstnavatelé odmítají povinný pátý týden dovolené. Mnozí z nich je mají jako benefity, sdělili zástupci agrární a potravinářské komory. Podniky také nesouhlasí s tzv. indexací minimální mzdy, která by se odvozovala z průměrné mzdy. Zkrácení pracovního týdne, stanovení minimální mzdy ve výši poloviny mzdy průměrné a zavedení nejméně pětitýdenní dovolené navrhuje ČSSD, vláda však k tomu v dubnu zaujala negativní stanovisko.
Potravinářská komora ČR uskutečnila v minulém týdnu na tato témata mezi svými členy průzkum, ve kterém odpovídali zástupci 74 firem všech velikostí. „Více než 80 procent aktivních zaměstnavatelů v potravinářských provozech odmítlo návrhy na zkrácení pracovní doby, indexaci minimální mzdy podle mzdy průměrné a povinný pátý týden dovolené. V současné ekonomické situaci není možné dále neúměrně navyšovat náklady firem, naopak je třeba více investovat finanční prostředky po tak dlouhé době uzávěry ekonomiky,“ uvedla komora. Podle 30 procent zaměstnavatelů by se provozní náklady zvýšily o deset až 15 procent, u 45 procent firem by šlo o zhruba desetinové navýšení.
Pátý týden dovolené by neměl být povinný ani podle Agrární komory ČR. „Řada podnikatelů v zemědělství už nyní nabízí svým zaměstnavatelům běžně pět týdnů dovolené s tím, že pátý týden uplatňuje jako benefit a uplatňuje jej zpravidla v době vegetačního klidu. To znamená v té části roku, kdy jsou práce v rostlinné výrobě v útlumu,“ uvedl pro ČTK prezident komory Jan Doležal.
Stejně se vyjádřil i místopředseda Iniciativy zemědělských a potravinářských podniků a bývalý ministr zemědělství Jiří Milek, podle něhož povinné zkracování týdenní pracovní doby pro zemědělství není vhodné.
„Pátý týden dovolené některé naše podniky mají automaticky, některé za zásluhy a jiné mají pro své zaměstnance jiné benefity. Přestože naše týmy pracují s nejlepšími technologiemi na trhu a průběžně se vzděláváme a školíme, zemědělství má svá specifika a ta musíme respektovat. V některých provozech v létě často potřebují přesčasy, v zimě si pak můžou dovolit více volna,“ sdělil Milek.
U potravinářských podniků odmítlo pátý týden dovolené 83 procent zaměstnavatelů. „Je třeba důrazně upozornit na možné dopady, které tato úprava zákoníku práce způsobí. Zatíží hlavně ty nejmenší podniky, které si na rozdíl od těch velkých nemohou dovolit poskytovat zaměstnancům více než čtyři týdny dovolené,“ uzavřela prezidentka Potravinářské komory ČR Dana Večeřová. Přitom právě malé podniky do 50 zaměstnanců jsou podle ní dnes na pokraji existenčních potíží kvůli trvajícím uzávěrám ekonomiky.
ČTK